Ben jij al bekend met onze 100% natuurlijke, minerale zonverzorging? ☀️ Zonlicht is meer dan alleen straling, het is een allesomvattende levensdonor. Niet alleen voelen we ons opgewekter en energieker, ook reguleert het onze lichaamsfuncties en ons slaappatroon. Zonlicht is een belangrijk bestanddeel van een gezond leven, maar we moeten ons ook tegen zonkracht beschermen. Onze natuurlijke, minerale zonverzorging versterkt de huideigen bescherming tegen de zon. Als de huid langzaam aan de zon went, kan ze haar bescherming opbouwen en een natuurlijke teint ontwikkelen. Bovendien gebruiken wij natuurlijke mineralen in plaats van synthetische uv-filters, die onmiddellijk na het aanbrengen werkzaam zijn, goed door de huid worden verdragen en niet hormoon-actief zijn.
Vandaag is het Wereld Bijendag 🤍 Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Ze zorgen voor de bestuiving van meidoorn, sleedoorn en andere struiken en bomen met vruchten. Bijen beschermen is bij ons traditie. Sinds het begin van de jaren 80 brengen we bijenvolken onder in onze tuin met heilzame planten. Wat kun je zelf doen om de bijen te helpen? 🐝 Plant bloemen en planten in je tuin of op je balkon. 🐝 Gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen meer tegen onkruid en plagen. 🐝 Plaats een bijenhotel - je kan deze kopen, maar ook gewoon in een stuk hout wat gaten boren. Geniet van deze BIJzondere dag!
De bron van waardevolle grondstoffen🌱 Afgelopen week zijn wij met het Dr. Hauschka Benelux team afgereisd naar Eckwälden, waar wij onze tuin met heilzame planten hebben bezocht. Onze tuin heeft een gesloten kringloop, volgt de ritmes van de natuur en biedt ook nog plaats aan wilde planten en dieren. Een echte oase. In de tuin wordt elke plant persoonlijk begeleid. De tuinders oogsten de bladeren, bloemen, vruchten en wortels het hele jaar door met de hand, waarna er plantenextract uit wordt gewonnen. Alle afdelingen waar planten worden verwerkt, zijn overigens meteen naast de tuin te vinden. Daardoor kan de oogst zo snel mogelijk verder worden verwerkt. Samen hebben wij meegeholpen op de velden van onze Demeter-boerderij ‘Sonnenhof’, waar veel van onze heilzame planten groeien, bijvoorbeeld de kostbare Anthyllis van biologische kwaliteit. Maak er een prachtige dag van 🤍
Een huid die zuiver en fris aanvoelt - daar zorgt onze Reinigingscrème met unieke formule voor 🤍 Reinigingscrème is een zachte dieptereiniging voor alle huidbeelden, voor ’s ochtends en ’s avonds. De crème behoudt de natuurlijke hydrolipidenlaag van de huid en bereidt haar tegelijkertijd voor op de volgende verzorgingsstappen. Meng de cleanser eerst met wat water in je handen tot een gladde substantie. Daarna merk je al snel dat deze cleanser voor je gezicht wonderen doet voor je huid. Heb jij dit bijzondere product al eens geprobeerd?
Het is het seizoen van de hooikoorts 🤧. De tijd waarin miljoenen pollen het leven van mensen met hooikoorts bemoeilijken. We delen graag wat tips en advies over welke producten je kunnen helpen bij hooikoorts klachten: 🍋 Onze citroenproducten verlichten benauwdheid, perfect voor hooikoortssymptomen zoals een loopneus en tranende ogen. Probeer bijvoorbeeld onze Douchecrème of Bodyolie Citroen Lemongrass. 🌼 Kamille kalmeert ontstekingen in de huid en slijmvliezen. Ontdek het in onze Reinigingscrème en Kalmerend Masker. 🤍 Het Gezichtsdampbad vermindert zwelling in het neusslijmvlies en bevordert vrij ademen, terwijl het jeukende ogen verzacht. ✨ Breng een dun laagje Oogbalsem aan aan de binnenkant van je neus om stuifmeel te vangen. De balsem fungeert als een barrière en vangt stuifmeel op voordat je het inademt. Dit kun je ook doen met de lippenbalsem. Na thuiskomst en voor het slapengaan is het echter belangrijk om je neus grondig te reinigen (of te spoelen). Wat is jouw ultieme tip tegen hooikoorts klachten? Laat het ons weten in de comments!
Duurzame partnerschappen over de hele wereld 🌏🤍 – Happy World Fair Trade Day. Veel van de heilzame planten die we gebruiken, groeien in onze eigen biodynamische tuin of op de velden van onze Demeter-boerderij ‘Sonnenhof’. Andere grondstoffen kopen we regionaal in. Sommige plantensoorten waaruit we grondstoffen halen, gedijen niet in ons klimaat. Zo kopen we bijvoorbeeld biologische macadamianoten uit Kenia in, Etherische rozenolie uit Afghanistan of Shea butter uit Burkina Faso (en nog veel meer). Weet jij voor welke ingrediënten wij nog meer een partnerschap hebben?
Voir plus

Nous vous invitons dans l’univers de notre cosmétique.
Nos plantes, nos équipes, notre monde.
Dr. Hauschka. Live.

drhauschkanl