HET POSITIEVE EFFECT VAN DE ZON: Niet alleen geeft de zon ons een gezonde dosis vitamine D, ook geeft de zon ons mentaal extra energie. Zon brengt ontspanning, rust en warmte. Iets wat ons lijf hard nodig heeft na dit koude voorjaar. Wat is dan precies het positieve effect van de zon? Onder invloed van rechtstreekse UV-stralen op onze huid, wordt uit cholesterol vitamine D aangemaakt. Vitamine D is medeverantwoordelijk voor de stevigheid van onze botten, maar ook voor de werking van onze spieren en voor ons denken. Daarnaast zorgt de straling van de zon voor een verhoogde aanmaak van serotonine en endorfine, de gelukshormonen. Uiteraard kan de zon ook gevaarlijk zijn, het is belangrijk de middagzon te vermijden en je altijd goed te beschermen. Even in de ochtend genieten van de warme zon kan geen kwaad, maar ook in de schaduw vallen er genoeg uv-stralen op je huid.
WIST JE DAT: Reizen met het vliegtuig één van de grootste bronnen van CO2-uitstoot op aarde is? Goed om bij stil te staan wanneer je jouw zoveelste city trip boekt. Om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen is het verstandiger om voor langere periodes te reizen, want hoe langzamer en minder vaak je verplaatst, hoe minder uitstoot je produceert. Hoe wij bij dragen aan een mooiere wereld en onze CO2-uitstoot proberen te verminderen? Al onze aluminium tubes worden gemaakt van100% recycled industrieel afval. Zo besparen wij 95% energie, tonnen CO2 en miljoenen liters water. ​
LICHT EN LUCHTIG: Zodra het zonnetje schijnt, verandert ook je behoefte in huidverzorging. Terwijl je in de winter waarschijnlijk graag een wat rijkere crème gebruikt, heb je in de lente en zomer vaak meer behoefte aan een wat luchtigere crème. Heb jij onze nieuwste vloeibare dagrèmes al ontdekt? Deze crèmes zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten die met hun lichte textuur snel intrekken, hydrateren en langdurig beschermen. Of je nu op zoek bent naar dagcrème die jouw gevoelige huid kalmeert, jouw onzuivere huid in balans brengt of jouw doffe huid activeert, deze dagcrèmes zijn perfect voor warm weer en geven een mooie, frisse en levendige uitstraling. Ontdek de vloeibare dagcrèmes via de link in onze bio.
ZO DICHTBIJ MOGELIJK, ZO VER ALS NODIG: Duurzaam op reis gaan begint bij het nadenken over je bestemming. Vraag jezelf hierbij af hoe ver je moet gaan om voor jou een ultiem vakantiegevoel te ervaren. Is het echt nodig om Nederland te verlaten? Ook tijdens het productieproces van onze Dr. Hauschka-producten vragen we ons af hoe ver we moeten gaan voor bepaalde ingrediënten. We telen zoveel mogelijk ingrediënten in onze eigen tuinen, of anders regionaal. Voor de planten die niet optimaal in onze eigen tuin kunnen groeien, hanteren wij het principe “zo dichtbij mogelijk, zo ver als nodig”. Landsgrenzen verleggen we dus alleen als het nodig is.
VAKANTIEGEVOEL: Op vakantie gaan is heerlijk, maar er is geen plek zoals thuis. Wanneer je toe bent aan ontspanning, maar niet de behoefte of mogelijkheid hebt om op vakantie te gaan, creëer je het vakantiegevoel toch gewoon thuis? Prik een weekend en houd dit weekend helemaal vrij voor wat me-time. Gun jezelf bijvoorbeeld de tijd voor een compleet ontspanningsritueel. Onze favoriet? Een voetenritueel. Je voeten zijn namelijk een weerspiegeling van je ziel. Als je je voeten niet goed genoeg verzorgt, dan zou dat een signaal kunnen zijn dat je onvoldoende om jezelf geeft. Het is dus belangrijk om eens in de zoveel tijd je voeten wat extra liefde geven. Begin je voetenritueel met een voetenbad gevuld met warm water en een dopje van het Dr. Hauschka Salie Bad, breng vervolgens het Hydraterend Masker aan op je voeten en sluit het ritueel af met een goede voetmassage met de Dr. Hauschka Voetcrème.
OASE VAN RUST: Rust is vaak de succesfactor voor een geslaagde vakantie. Maar ook in een drukke stad zoals Amsterdam is een oase van rust te vinden. In het luxe @pulitzer.amsterdam vind je namelijk onze pop-up Dr. Hauschka Beautysalon. Een plek waar onze Dr. Hauschka-therapeuten door middel van verschillende gezichts- en lichaamsbehandelingen, met onze 100% natuurlijke verzorginsproducten, diepgaande ontspanning creëren. Gun jezelf deze rust en boek nu alvast een behandeling. ​Klik op de link in onze bio om een behandeling te boeken.
Toon meer

Wij nodigen u uit in de kosmos van onze cosmeticaproducten.
Onze planten, onze mensen, onze wereld.
Dr. Hauschka. Live.

drhauschkanl