Advies voor een onzuivere huid

 

Dr. Hauschka gezichtsverzorging voor de onzuivere huid. Wij begrijpen jouw huid.

Je huid is een weerspiegeling van je ziel. Wanneer je in balans bent, straal je deze innerlijke rust naar buiten uit. Stress en een hectische levensstijl kunnen het evenwicht van onze huid verstoren. Dit resulteert zich vaak in puistjes en mee-eters.

Onze huid heeft de natuurlijke kracht om zichzelf te verzorgen en vernieuwen. Maar wanneer de huid haar evenwicht verloren heeft, kan Dr. Hauschka’s huidverzorging de huid ondersteunen en normaliseren. Waardevolle extracten uit heilzame planten reinigen, versterken en verzorgen de huid op een natuurlijke wijze.

De onzuivere huid wordt ondersteund met harmoniserende en regulerende stimulansen die resulteren in een verfijnde teint.

 

Dr. Hauschka is uniek.

Dr. Hauschka is in vele opzichten uniek. Wij raden bij een vette huid aan om Gezichtsolie te gebruiken en we geloven niet in peelings. Met dit beautyconcept kiezen we bewust voor een andere aanpak. Omdat we weten waar de huid die uit balans is geraakt behoefte aan heeft: ondersteuning om zichzelf opnieuw van binnenuit te verzorgen en te vernieuwen. Elk cosmeticaproduct van Dr. Hauschka bevat samenstellingen van verschillende heilzame plantenextracten die uit wetenschappelijk onderzoek zijn voortgekomen. Al onze natuurlijke bestanddelen zijn waar mogelijk afkomstig uit gecontroleerde biologische teelt of Demeter-teelt onder eerlijke handelsvoorwaarden.

Waardoor ontstaat een onzuivere huid?

Als de huid uit balans raakt (bijvoorbeeld door hormonale veranderingen) maken de klieren in de onderhuid meer talg aan dan nodig. Tegelijkertijd ontstaat meer verhoorning bij het uitscheidingskanaal dat het haar en de talgklieren delen.

De verhoorning en talg vormen samen een prop, een zogeheten mee-eter (comedo). Als de mee-eter opent, oxideert de talg en kleurt deze zwart.

Als de mee-eter gesloten blijft, kunnen de bacteriën zich vermeerderen en raakt het weefsel van de lederhuid geïrriteerd. Dan ontstaat eerst een rood puistje en ontstaat er later een puistje met een witte kop.

 

Individuele verzorging voor individuele behoeften.

Ook de onzuivere huid is niet in één hokje te plaatsen. Het huidbeeld kan op verschillende dagen en plekken en in verschillende seizoenen of levensfasen veranderen. Bij het Dr. Hauschka concept wordt rekening gehouden met deze bijzondere behoeften en wordt elk huidbeeld doeltreffend verzorgd. Voor thuis hebben wij verzorgingsplannen voor gezicht en lichaam ontwikkeld die op verschillende huidbeelden zijn afgestemd. Het verzorgingsplan voor je huidbeeld met productaanbevelingen voor de gezichtsreiniging, voor het versterken, voor de beschermende dagcrème of voor de nachtverzorging vind je hier.

 

Tips

 

Gun jezelf een beautydag 

Boek een behandeling bij een van de Dr. Hauschka therapeuten. Zij weten waar de onzuivere huid behoefte aan heeft. Bijvoorbeeld een reinigende gezichtsbehandeling die de geïrriteerde huid kalmeert. Ook voor de vette en droge huid zoeken zij een passende behandeling die de huid optimaal verzorgt.

 

Voor alle puistjes en mee-eters geldt: 

Niet uitknijpen met blote handen, hoe moeilijk dit soms ook is. Als je puistjes of mee-eters uitknijpt kan dat leiden tot ontstekingen en zelfs tot littekens. 

 

Reinig je huid. Ook als het laat in de avond is.

Verwijder je make-up grondig voor het slapengaan, bijvoorbeeld met de Dr. Hauschka Reinigingsmelk en de Dr. Hauschka Oogmake-up Remover. Ze zorgen ervoor dat vuil wordt verwijderd en de huid voorzichtig wordt verzorgd.

 

Vervang handdoeken en kussenslopen.

Gebruik voor het afdrogen van het gezicht een andere handdoek dan voor het lichaam en de handen. Verschoon kussenslopen regelmatig omdat zich hier vaak resten van haarproducten op verzamelen. 

 

Probeer geen peelings te gebruiken. 

Met een peeling kan de hoornlaag van de huid worden verwijderd die de natuurlijke bescherming tegen invloeden van buitenaf vormt. Om dit te compenseren, maakt de huid een extra dikke hoornlaag aan. Dit betekent dat bij regelmatige peelings de opperhuid dikker wordt en de huid uitdroogt.

 

Make-up bij de onzuivere huid. 

Met de juiste make-up kan zelfs de onzuivere huid zonder problemen worden opgemaakt. Camoufleer onzuiverheden en rode vlekjes eerst met de Coverstick. Daarna kun je de Dr. Hauschka Foundation of Dr. Hauschka Translucent Face Powder aanbrengen. Beide producten verstoppen de poriën niet. Belangrijk: gebruik altijd een schone, gedesinfecteerde kwast.

 

Voeding bij de onzuivere huid.

Vetarme levensmiddelen zoals vis, groente, rauwkost en volkorenbrood zijn goed voor het lichamelijk welzijn – en voor een zuiver huidbeeld. Vermijd suiker en gezoete dranken zoveel mogelijk en probeer veel te bewegen, bij voorkeur in de frisse lucht.

 

Dr. Hauschka producten voor de onzuivere huid

 

 

Onzuivere huid: veel verschillende oorzaken

Als tiener kunnen we ons erbij neerleggen dat we puistjes en mee-eters hebben. Maar als we volwassen zijn, realiseren we ons dat het einde van de pubertijd niet automatisch het begin van een egale teint betekent. Een op de vier vrouwen van 25 tot 45 jaar heeft een onzuivere huid.

Dit kan het gevolg zijn van aanleg of een ongezonde levensstijl. Maar huidonzuiverheden kunnen ook door mentale en fysieke stress, medicatie of klimaatveranderingen ontstaan. Ben je zwanger of in de overgang? Dan kunnen jouw hormonen ‘van slag’ zijn en ook dan kan jouw huid onzuiverheden gaan vertonen.

We raden je aan om je routines voor het verzorgen en reinigen van de huid eens onder de loep te nemen. Gebruik je eigenlijk wel de juiste verzorgingsproducten voor je huid? Producten die niet geschikt zijn voor jouw huidbeeld, kunnen de ontwikkeling van mee-eters en puistjes juist bevorderen. 

 

Onze heilzame planten voor de rijpere huid.

Extracten van heilzame planten vormen de kern van de Dr. Hauschka-cosmeticaproducten. Ze stimuleren het natuurlijk vermogen van de huid precies waar en wanneer de huid ondersteuning nodig heeft.