Onderzoek

De natuurwetenschap van huidverzorging.

Inventiviteit behoort tot onze traditie. Alles begon met de ontwikkeling van een uniek ritmisch productieproces door dr. Rudolf Hauschka. Vandaag verrijken we die jarenlange kennis met de allernieuwste technologie. In onze laboratoria blijven we intensief fundamenteel onderzoek doen naar de werkzame plantaardige stoffen die we vervolgens in nieuwe, effectieve recepten gebruiken.

 

 

 

Oude kennis en de nieuwste technologie.


Onze wetenschappelijke nalatenschap.

De oprichter van ons bedrijf, dr. Rudolf Hauschka, ging graag zijn eigen weg. In plaats daarvan kwam hij met een proces dat de ritmes van de natuur en de kracht van natuurlijke tegenstellingen toepast: het ritme van licht en donker, van warmte en kou, van beweging en rust. Daarom ontwikkelde hij een proces dat in plaats daarvan luistert naar de ritmes van de natuur en de kracht van natuurlijke polariteiten: de ritmische wisseling van licht en donker, warmte en kou, beweging en rust.

 

Waarom blijven we onderzoeken?

Omdat iedere studie ons inzichten verschaft die ons verder brengen. Onze wetenschappelijke afdeling verkent met geavanceerde analysemethodes en ultramoderne labtechnieken het tot nu toe onbenutte potentieel van heilzame planten vanuit medisch en cosmetisch perspectief.

 

 

Kennis van vroeger met methodes van nu.

 

 

 

We ontwikkelen werkzame recepten.

Als farmaceutische en cosmeticafabrikant weten we dat elke plant en ieder natuurlijk ingrediënt er met zijn specifieke eigenschappen aan bijdraagt dat het recept van een product harmonisch en effectief is. Achter ieder product gaat een eigen concept schuil – gestandaardiseerde basisrecepten hebben we niet. In alle rust werken we in grote teams aan de ontwikkeling van nieuwe huidverzorging en cosmetica. We maken een keuze uit ruim duizend grondstoffen en stemmen alle componenten zorgvuldig op elkaar af om tot een uitgebalanceerd, werkzaam recept te komen.

Uiteraard analyseren we niet alleen de ingrediënten, maar controleren ook of het recept in zijn geheel goed wordt verdragen en de huid effectief verzorgt. En we zorgen ervoor dat ze aan de geldende veiligheidsnormen voldoen. Wetenschappelijke studies van onafhankelijke instituten bevestigen de werkzaamheid van de Dr. Hauschka producten.

 

 

Elk ingrediënt draagt eraan bij dat het product harmonisch en effectief is.

 

 

 

Tussen hightech en handwerk.

We doen alles zoveel mogelijk zelf. Zo weten we zeker dat onze producten steeds aan hoogste kwaliteitseisen voldoen. We kweken veel van de planten in onze heilzame tuin met heilzame planten zelf op uit zaad en oogsten ook met de hand. Van goudsbloem hebben we bijvoorbeeld elk jaar zo'n zeven ton nodig, waarbij we elke felgele bloem met de hand plukken.

Ook in de productie wordt nog veel handmatig gedaan: de Dr. Hauschka Gezichtslotion rijpt bijvoorbeeld 21 dagen en wordt elke ochtend met de hand doorgeroerd. Dankzij de lange rijpingsduur en zorgvuldige behandeling verbinden de waardevolle ingrediënten zich optimaal tot een werkzaam recept.

 

Dierproeven? Niet met ons.

Dat betekent dat we sinds de oprichting in 1967 geen dierproeven voor de producten van Dr. Hauschka Cosmetica uitvoeren of laten uitvoeren. Dermatologische testen met vrijwilligers vinden wij nuttiger. Alle cosmeticaproducten van Dr. Hauschka staan daarom op de PETA-lijst ‘Dierproefvrije cosmetica’.

Meer lezen

Helaas kunnen we deze video alleen laten zien als je de marketingcookies voor deze website accepteert. Raadpleeg voor meer informatie ons Privacybeleid Herziening Toestemming