Verzorgingsconcept

Innerlijke en uiterlijke schoonheid.

Dr. Hauschka Cosmetica helpt je huid om op eigen kracht gezond en mooi te blijven. De verschillende samenstellingen met heilzame plantenextracten geven elk type huid iedere dag weer effectieve impulsen. Voor reiniging, versterking, verzorging en zelfs voor make-up. In plaats van de huid ‘s nachts te bedekken met een dikke laag vet om te herstellen, laten we haar ademen met vetvrije nachtverzorging.

 

 

 

Huidbeelden in plaats van huidtypen.

De behoeften van je huid kunnen afhankelijk van de levensfase en het stressniveau veranderen. Ook de seizoenen hebben hier invloed op. In de winter heeft je huid een andere verzorging nodig dan in de zomer. Bij Dr. Hauschka gebruiken wij daarom ook het woord huidbeelden. Huidbeelden treden op en veranderen weer.

 

We brengen je huid in balans.

Your skin knows. De huid krijgt heel veel alleen voor elkaar en verzorgt en vernieuwt zichzelf op eigen kracht. Deze zelfverzorgende functies kunnen en mogen cosmetica niet wegnemen. Maar als ze door stress of invloeden van buitenaf uit haar ritme raakt, brengen we haar weer in balans. Het is ons doel de huid eraan te herinneren dat ze veel alleen kan.

Heilzame planten geven impulsen en ondersteunen het zelfherstellend vermogen van de huid.
Dr. Hauschka is ritmische cosmetica die op de afwisseling van activiteit en rust is gebaseerd. Het gaat erom de huid impulsen te geven, haar te stimuleren en ze in haar zelfherstellend vermogen te ondersteunen. We ondersteunen met verschillende samenstellingen met heilzame plantenextracten het zelfherstellend vermogen van de huid en helpen het lichaam te leren in plaats van te beleren. Regelmatig gebruik van onze impulsrijke cosmetica is ook als een training voor de huid. Ze wordt zo langdurig in staat gesteld om de dagelijkse uitdagingen aan te kunnen. Dan wordt de huid vanzelf mooi.

Laten we bijvoorbeeld eens naar de ‘vette huid’ kijken, die we allemaal wel kennen uit onze puberteit. In de tijd waarin we worstelden met onze identiteit, met onze plek in de wereld, maakt het lichaam dik, olieachtig vet op het gezicht aan, ook als grens met de buitenwereld. We respecteren deze menselijke behoefte om zichzelf te beschermen en bestrijden deze vetlaag daarom niet met agressieve middelen. In plaats daarvan hebben we een Gezichtsolie voor de huid ontwikkeld: een olie die licht is en ademt. Zo krijgt het lichaam de bescherming die het nodig heeft. En merkt tegelijkertijd dat dat ook op een zachte, soepele manier mogelijk is. De huid kan de vorming van zwaar talg tegengaan door zelf in actie te komen.

’s nachts laten we je huid ademen.
Dr. Hauschka Cosmetica is afgestemd op jouw leven. Want het levendige ritme van dag en nacht zorgt voor een stralend huidbeeld. Je hebt ’s nachts slaap nodig om bij te komen van de dag, en zo heeft je huid ’s nachts ook andere behoeften als overdag. Overdag reageert de huid op invloeden van buitenaf, ’s nachts worden de afvalstoffen van de dag afgevoerd en komt de huid tot rust. Onze vitaliserende nachtverzorging stimuleert het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid en laat haar vrij ademen.

 

Een verzorgingsconcept voor de mens in zijn geheel.

Bovendien geloven we dat aandacht voor jezelf en voor je huid met het gebruik van natuurlijke cosmetica meer oplevert dan alleen een mooi huidbeeld. Goede zorg voor jezelf brengt je lichaam, geest en ziel in balans en zorgt ervoor dat je deze innerlijke harmonie ook naar buiten toe uitstraalt. Verzorgingsrituelen met waardevolle lichaamsverzorgingsproducten verbinden hoofd en lichaam met elkaar. Het maakt ook dat bij de juiste verzorging je gezichtshuid straalt. Schoonheid is een kwestie van uitstraling, niet alleen van looks.

 

 

"De mens heeft twee soorten schoonheden nodig, schoonheid vanbinnen en schoonheid vanbuiten."

Elisabeth Sigmund

 

 

Gezichtsverzorging.

De gezichtsverzorging van Dr. Hauschka begeleidt je dagelijks gedurende 24 uur en houdt er rekening mee dat je huid overdag andere taken heeft dan ’s nachts. Dit ritme ondersteunt Dr. Hauschka met een uniek concept.

Stappen van de Dr. Hauschka basisverzorging.

Dagverzorging.
’s Ochtends heeft de huid na de reiniging en versterking een dagcrème nodig die haar beschermt tegen milieu- en weersinvloeden.

1. Reinigen: De grondige reiniging is de basis voor een zuivere huid tot diep in de poriën en voor een stralende teint. Onze producten voor de gezichtsreiniging zuiveren de huid en voeren de afvalstoffen van de nacht af.

2. Versterken: Je huid is nu optimaal voorbereid om versterkende impulsen te ontvangen. Daar is gezichtswater voor gemaakt. Onze Gezichtslotion stimuleert het zelfherstellend vermogen van de huid en bereidt de huid optimaal voor op de aansluitende verzorging.

3. Verzorgen: Met een van onze verzorgingsproducten dat het beste bij jou past, rondt je de verzorging van je huid zorgvuldig af. Bij ons vind je de perfecte dagverzorging, of je je huid nu wilt verfrissen, kalmeren, in balans wilt brengen of wilt hydrateren of regenereren.

4. Mooi maken: Om te accentueren wie je bent, maakt onze make-up met haar natuurlijke minerale pigmenten je niet alleen mooi, de heilzame planten en de beste ingrediënten uit de natuur die we in onze make-up hebben verwerkt, verwennen je huid en je geest.

 

Nachtverzorging.
’s nachts knapt de huid op van een impulsrijke nachtverzorging die ze goed laat ademen en herstellend en regenererend werkt.

1. Reinigen: ’s Avonds is het heel belangrijk dat je je gezicht goed reinigt. Onze producten voor de gezichtsreiniging voeren de afvalstoffen van de dag af en laten de huid ademen.

2. Versterken: Met onze gezichtswaters geef je je huid versterkende impulsen. De Gezichtslotion activeert de stofwisseling en bereidt de huid optimaal voor op de nacht.

3. Vitaliseren: ’s Nachts wordt de huid actief. Ze vernieuwt zichzelf dan van binnenuit. Onze nachtverzorging stimuleert het zelfherstellend vermogen van de huid. De extracten uit heilzame planten geven waardevolle impulsen voor vernieuwing.


Intensief verzorgende producten vormen een aanvulling op je verzorging en gunnen je huid een korte pauze.

Make-up.

Uitstraling en levendigheid is onze definitie van schoonheid. Daarom respecteert en benadrukt de make-up van Dr. Hauschka je persoonlijkheid. Onze make-upproducten bevatten natuurlijke minerale pigmenten die optisch versmelten met je eigen huidskleur. Op die manier zien zelfs krachtige kleuren er altijd levendig uit, maar niet te extreem.

Lichaamsverzorging.

Je bewust zijn van jezelf, zonder afleiding. Even tot jezelf te komen. Jezelf aanvoelen en ontspannen tot in de puntjes van je tenen. We hebben voor onze lichaamsverzorging producten ontwikkeld die meer verzorgen dan je huid alleen. We kijken naar de mens in zijn geheel, met al zijn behoeften. Het gaat erom het zelfherstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen met versterkende en stabiliserende impulsen, waardoor het weer in balans komt. Elk product heeft een eigen karakter. Onze lichaamsverzorging ondersteunt de warmteontwikkeling, centreert warmte of laat haar stromen.

 

Producten.

 

Specialistische verzorging.

Vooral voor mensen met een zeer droge huid of neurodermitis is het belangrijk om de huid in elke fase met professionele verzorging te ondersteunen. Dr. Hauschka MED staat voor homeopathische verzorgingsproducten uit de natuur. We hebben deze producten samen met artsen en onderzoeksinstituten ontwikkeld.

 

Advies: vind de verzorging die bij jou past.

Heb je nog vragen over ons verzorgingsconcept? We helpen je bij specifieke vragen graag verder. Neem daarvoor gewoon contact met ons op. Verder bieden we ook uitgebreid online advies aan. Doe onze online huidtest om erachter te komen welk huidbeeld je hebt en welke producten je het best kunt gebruiken.

 Meer lezen

 

Behandelingen: de kunst van aanraking in de meest pure vorm.

Verlang je naar rust? Ben je op zoek naar nieuwe vitaliteit? Heb je nieuwe energie nodig? Bij de cosmetische behandelingen bij een Dr. Hauschka -therapeut worden de natuurlijke ritmes van je huid gerespecteerd en krijgt ze activerende impulsen, weldadige ontspanning en nieuwe kracht. Wat de behandeling zo uitzonderlijk maakt, is het ritme van de aanrakingen. De diepte ingaan en loslaten, de afwisseling tussen rust en beweging, warmte en koelte. De kunst van aanraking in de meest pure vorm is een ware verademing in de hectiek van alledag.

 Meer lezen

 

 

Helaas kunnen we deze video alleen laten zien als je de marketingcookies voor deze website accepteert. Raadpleeg voor meer informatie ons Privacybeleid Herziening Toestemming
Laatst bekeken