Goed voor jezelf zorgen.

De kou en mijn huid.

Naarmate de seizoenen veranderen, transformeert onze huid ook. Tijdens de zomermaanden heeft je huid het zwaar te verduren gehad door zon, zee, strand of airconditioning. Het najaar is daarom ook hét moment om je huid een extra boost te geven, waardoor ze haar huidbarrière weer kan herstellen. Wat je huid tijdens deze seizoensverandering vooral verlangt: verzorging, bescherming en hydratatie.

Waarom is mijn huid droger?

Je vraagt je misschien af waarom je huid droger wordt naarmate het kouder wordt buiten. Zodra de temperatuur daalt, wordt de lucht droger. Hierdoor verdampt het water in de huid sneller, met een verstoorde huidbarrière als gevolg. Waar heeft jouw huid op dit moment behoefte aan? Let op de signalen van je teint, op invloeden van buitenaf en op innerlijke uitdagingen. Doe de online skincare-test en ontdek welke huidverzorging op dit moment het best bij jou past. Wil je graag een persoonlijk advies op maat? Zoek dan een Dr. Hauschka Therapeut bij jou in de buurt.

Tip: het Verstevigend Masker geeft de gevoelige, vochtarme of huid met een verminderde elasticiteit en stevigheid een impuls zichzelf te regenereren. De samenstelling van heilzame plantenextracten als de roos, heemst en het driekleurig viooltje stimuleert het zelfherstellende vermogen van de huid.

Last van droge handen? Dr. Hauschka Handcrème to the rescue! De Handcrème verwent en verzorgt je handen iedere dag. De samenstelling met de vitaliserende kracht van sleedoorn, wondklaver, kostbare bijenwas en tarwekiemolie heeft een vochtbindende werking en maakt droge, belaste handen voelbaar soepel.

Massage voor de huid.

Een massage is een fijne manier om de doorbloeding in je lichaam een extra boost te geven. Wist je dat onze Bodyoliën zeer geschikt zijn voor een hand-, voet- of lichaamsmassage?

Onze Bodyolie Berken Arnica is bijvoorbeeld een geliefde bodyolie bij iedereen die graag actief is. De muntachtige citrusgeur verfrist je na het sporten of de sauna, na fiets- en wandeltochten of na lichamelijk werk. Het stimuleert de doorbloeding van de huid en maakt de spieren los. Ideaal dus voor een massage.

De Bodyolie Rozen is een olie voor het leven. Hij verzorgt en versterkt namelijk zelfs de tere babyhuid – en is daarom ook optimaal geschikt voor een babymassage. Dankzij de bijzonder stabiliserende samenstelling ondersteunt de Dr. Hauschka Bodyolie Rozen je bij nervositeit en mentale uitputting. Geniet ervan.

Koud douchen: durf jij het aan?

Je hebt het vast weleens voorbij zien komen: mensen die zweren bij koud douchen of het nemen van een ijsbad. Het klinkt misschien vreemd, maar juist door deze koude boost is je lichaam beter in staat om zichzelf op te warmen. Door je lichaam op deze manier aan kou bloot te stellen, en daarmee eigenlijk uit balans te brengen, gaat het hard aan de slag om weer te herstellen. Je profiteert niet alleen van een warmer gevoel, ook geeft het een positief zetje aan je immuunsysteem. Ideaal!

Wil je jouw koude douchemoment wat aangenamer maken? Probeer de Dr. Hauschka Douchecrème eens. Met een zachte, licht schuimende substantie en een verkwikkende, sprankelende geur komt deze Douchecrème je tegemoet. Vriendelijk voor de huid én voor het milieu door milde suikertensiden. Goed voor jezelf, goed voor de wereld.

Shop the Story

Dr. Hauschka Verstevigend Masker Verstevigend Masker 30 ml
intensieve verzorging voor de rijpere huid, verfijnt dunne lijntjes en rimpeltjes
Dr. Hauschka Handcrème - trekt snel in. Handcrème 50 ml
hydraterende verzorging, trekt snel in
Dr. Hauschka Bodyolie Berken Arnica: vitaliserende berken-arnica-olie Bodyolie Berken Arnica 75 ml
biedt ondersteuning vóór, tijdens en na het sporten
Douchecreme van Dr. Hauschka beschermt tegen uitdroging Douchecrème 150 ml
milde, verzorgende douchecrème met citroen & lemongrass