Vragen over verzorging 

 

Welke crème is geschikt voor mijn huid?

Voor ieder huidbeeld heeft Dr. Hauschka Cosmetica een huidverzorgingsproduct ontwikkeld. Gebruik ze afzonderlijk of in een combinatie. Bedenk daarbij steeds dat je huid een vitaal en steeds veranderend orgaan is en dat de producten bij veranderingen moeten worden aangepast.

Vloeibare dagcrème voor de normale of droge huid:  
een lichte, activerende, vochtregulerende emulsie voor vrouwen en mannen die de vet- en vochthuishouding van de huid in evenwicht brengt. Vloeibare dagcrème is de perfecte keuze voor de verzorging van de droge huid. De crème zet de talgklieren aan tot het aanmaken van meer vet, houdt het eigen vocht van de huid vast en normaliseert daardoor een droge en vochtarme huid.

Rozencrème voor de droge, vochtarme en/of rijpere huid: 
een rijke dagverzorging, die het herstel van de opperhuid stimuleert en de weerstand van een gevoelige, naar roodheid neigende huid versterkt. Bovendien reguleert de crème de vet- en vochthuishouding van je huid. Gebruik Rozencrème als extra bescherming tegen invloeden van buitenaf. Hij kan bijvoorbeeld ook over de Vloeibare dagcrème aangebracht worden als extra bescherming in de winter.

Rozencrème Light voor de droge, vochtarme en gevoelige huid:
de rijke eigenschappen van de harmoniserende en vitaliserende roos zijn samengebracht in een romige en gemakkelijk intrekkende dagcrème. Het resultaat is een vochtregulerende en regenererende dagverzorging voor de droge, vochtarme en gevoelige jonge huid.

Regeneratie Dagcrème voor de rijpere, veeleisende huid: 
de samenstelling van hoogwaardige plantoliën en plantenextracten stimuleren de rijpere, veeleisende huid zichzelf te regenereren. De beschermende dagverzorging vermindert rimpels die veroorzaakt zijn door een droge huid, verfijnt je huid en maakt haar soepel. Het verbetert de elasticiteit en de teint van je huid. Laat jouw huid er met de Regeneratie Dagcrème stralend en in perfecte conditie uitzien.

Kweepeercrème voor de normale huid: 
een crème die naar het voorbeeld van de natuur werkt. Het is een lichte, verfrissende, vochtinbrengende dagverzorging voor vrouwen en mannen die helpt om het evenwicht en de gezondheid van de huid in stand te houden.

Melissecrème  voor de gevoelige, gemengde huid:
een harmoniserende crème die onzuiverheden vermindert en zorgt voor een egale, matte teint. De intensief hydraterende crème bevat extracten van melisse, wondklaver en toverhazelaar die je huid verfijnen en kalmeren. Ze gaan glimmen van je huid tegen en helpen de droge huid meer vocht vast te houden.

Gezichtsolie voor een onzuivere en vette huid met neiging tot ontstekingen en grove poriën:
een unieke combinatie van plantenextracten reguleert een overmatige talgproductie van je huid, vermindert roodheid en verfijnt de poriën. Een vette huid wordt genormaliseerd en gereguleerd. Als je een gemengde huid hebt, kun je voor overdag een mengsel maken van Gezichtsolie met Vloeibare dagcrème.

Gekleurde dagcrème past zich op natuurlijke wijze aan aan de kleur van je huid.
De crème geeft een egale teint en reguleert de vet- en vochthuishouding van je huid. Als je een bijzonder droge, vochtarme huid hebt wordt aanbevolen om de Vloeibare dagcrème te gebruiken als basis voor de Gekleurde dagcrème.

Bekijk ook ons gezichtsverzorgingsplan.

Wat adviseert Dr. Hauschka voor de verzorging van de mannenhuid?

Dr. Hauschka Cosmetica maakt geen onderscheid in de verzorging van de huid van vrouwen en mannen.

Daarnaast adviseren we voor na het scheren:

Kan ik Dr. Hauschka Cosmetica ook tijdens de zwangerschap gebruiken?

Dr. Hauschka producten hebben tijdens de zwangerschap een stimulerend effect op je gezondheid en zijn al tientallen jaren waardevol gebleken bij de verzorging van je huid in deze bijzondere periode. Overleg met je Dr. Hauschka Therapeut als de toestand van je huid verandert.

Voor de lichaamsverzorging zijn bijvoorbeeld  Bodyolie RozenBodyolie Sleedoorn en Bodyolie Moor Lavendel geschikt. Meer informatie vind je bij verzorging voor de moeder

Welke producten zijn geschikt voor de verzorging van baby’s?
  • Rozen Bad – harmoniseert en verzacht
  • Bodyolie Rozen – harmoniseert en versterkt
  • Rozencrème voor het gezicht – als bescherming tegen weersinvloeden voor de zachte, droge babyhuid
Zijn er speciale verzorgingsprogramma’s bij huidproblemen?

Ja, voor een exclusief verzorgingsprogramma met Dr. Hauschka Cosmetica bij huidproblemen kun je terecht bij Dr. Hauschka Schoonheidsspecialistes. Zij kunnen de huiddiagnose stellen en een professioneel advies geven. Een lijst met Dr. Hauschka Schoonheidsspecialistes in jouw postcodegebied vind je hier!

Ik heb last van acne. Hoe ziet mijn dagelijkse huidverzorging met Dr. Hauschka eruit?

Aangezien acne een aandoening is, dien je hierover je arts of apotheker te raadplegen.

Adressen van antroposofische artsen zijn verkrijgbaar bij:

De Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ)
Telefoon: 030-6945544
Voor een onzuivere, naar ontstekingen neigende huid adviseren we het volgende schema:

Reinigingscrème: zachte reiniging voor ‘s ochtends en ‘s avonds.
Reinigingscrèmeis de basis voor een effectieve verzorging. Geselecteerde extracten uit heilzame planten op amandelbasis versterken je huid. Reinigingscrème verfijnt de poriën, stimuleert de uitscheiding van overtollig talg en zuivert je huid.

Gezichtslotion Speciaal: lotion voor de onzuivere huid. 
Door de bijzondere samenstelling met heilzame planten is Gezichtslotion Speciaal een effectieve verzorging bij een vette huid met mee-eters en neiging tot ontstekingen. Door een dagelijkse behandeling worden ook grove poriën fijner.

Herstellende Nacht Conditioner: normaliserende intensieve verzorging voor de nacht. 
Bevordert het zelfherstellende vermogen van je huid, normaliseert de vet- en vochtproductie en stimuleert de celvernieuwing van je huid.

Gezichtsolie: normaliserende dagverzorging. 
De olie-extracten helpen je huid om de aanmaak van talg te normaliseren. Het beeld van de poriën wordt zichtbaar fijner, ontstekingen worden minder en je huid wordt gekalmeerd. Bovendien beschermt het product tegen weersinvloeden als kou.

Gezichtsdampbad: diepreinigend. 
Stimuleert de eigen uitscheidingsprocessen van je huid, opent verstopte poriën en vermindert onzuiverheden.

Reinigend Masker: zuiverende intensieve verzorging. 
Het Reinigend Masker heeft een ontstekingsremmende werking en bevordert de uitscheidingsprocessen van de huid. De diepreinigende, zuiverende eigenschappen zorgen ervoor dat mee-eters en verhoorningen op een zachte manier verwijderd worden.

Vitaliserend Masker: regeneratiebevorderende intensieve verzorging 
Vermindert ontstekingen, regenereert de huid en heeft een zuiverende werking.

Ik heb last van rosacea. Welke dagverzorging kan ik het beste gebruiken?

Aangezien rosacea een huidaandoening is, dien je hierover je arts of apotheker te raadplegen. Adressen van antroposofische artsen zijn verkrijgbaar bij:

De Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ)
Telefoon: 030-6945544
Ook een Dr. Hauschka Therapeut kan advies geven over je huidconditie.