Verzorgingsconcept

Een dag vol selfcare met Farah Ebrahimi.

Farah Ebrahimi is artdirector van het meubelmerk e15. Ze komt uit Iran, woonde in Los Angeles en New York en nu is Frankfurt haar thuisbasis. Wat is haar beeld van schoonheid en selfcare voor elke dag? En wat hebben deze voor invloed op haar idee van huidverzorging?

Schoonheid is voor mij geen vastomlijnd begrip.

Voor mij heeft schoonheid meer te maken met uitstraling dan hoe iets of iemand eruitziet. Subtiele, kleine tekenen van schoonheid vind ik aantrekkelijk. Dat kan een woord zijn, een gebaar, een bepaald licht tijdens zonsondergang. Een regel van een nummer of een kindertekening. Schoonheid zit voor mij in dingen die me even laten stilstaan. Stilstaan om van het moment te genieten. Dat is waardevoller dan alle dingen die gewoonlijk als kijk, mooi!' worden verkocht.

 

Leven zonder kunstmatige lagen.

Geluk zit in het perfecte contrast: ik ben op een boerderij in Iran opgegroeid en heb in Los Angeles kunst en mode gestudeerd. Daarna heb ik met mensen uit de meest uiteenlopende culturen samengewerkt. Ze hebben mijn kijk op de wereld veranderd. Op sommige plekken gaat het voor mensen maar om één ding: overleven. Als overleven het belangrijkst voor je is, maak je je niet druk over gemaakte schoonheid. Het gaat om simpele dingen. Om een goede gezondheid, om voeding. Alles wat natuurlijk is, werd daardoor belangrijk voor mij. Puur leven, zonder kunstmatige lagen.

 

Krachtige eenvoud.

Authenticiteit, duurzaamheid en kwaliteit zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met schoonheid. Ze zijn voor mij essentieel. Waar ik zelf naar op zoek ben, in mijn werk, in muziek, architectuur of mode, is 'krachtige eenvoud'. Krachtige eenvoud kan heel complex zijn, omdat je zoveel moet laten tot je de essentie van een zaak doorgrondt.

Selfcare? Ik ga voor eenvoudig en eerlijk.

Ik houd niet van bewerkt eten. En ik hoef ook niet naar een hippe sportclub te gaan. Ik heb andere selfcare-ideeën zoals lopen en zwemmen. En ik probeer elke dag een goede dosis plezier binnen te krijgen. Als je halverwege de 40 bent, weet je wat er echt toe doet en ga je selfcare bewuster implementeren in je dagelijkse routine. Je hebt veel geleerd en een mening gevormd. Je wil geen lastige routine, maar simpele dingen die je helpen gezond te blijven. En daarbij houd je natuurlijk ook van een goed feestje op zijn tijd.

 

Fijne lijntjes zijn sexy en chic.

Ik ben er niet blij mee dat ik rimpels en fijne lijntjes krijg, maar ik laat mijn leven er niet door bepalen. Mijn haar wordt langzaam zwartgrijs. Ik heb erover nagedacht het te verven. Maar nee, dat wilde ik niet. Er zijn zo veel prachtige en gezonde vrouwen met grijs haar. Dat heeft voor mij meer aantrekkingskracht en geeft meer zelfvertrouwen dan het te verbergen. Een paar rimpels of lijntjes kunnen eerlijk gezegd best sexy en trés chic zijn. Maar gestrest zijn of een slecht voedingspatroon hebben is dat niet. Dat is waar gezonde selfcare nog steeds op de eerste plaats komt voor mij.

 

Ochtendroutine.

Mijn selfcare-routine start heel vroeg.  Ik sta meestal rond 6.30 uur op, en drink dan mijn enige koffie van de dag. In de badkamer gebruik ik dan de Dr. Hauschka Reinigingscrème und das Gezichtslotion. Met mijn dagcrème experimenteer ik nog met de verschillende Dr. Hauschka Dagcrèmes. Na de douche breng ik Bodyolie Moor Lavendel aan. Ik hou van de geur en de olie dringt tot diep in de huid door. Ik gebruik al meer dan 25 jaar de producten van Dr. Hauschka. Ik heb net Lichaamspoeder ontdekt. Verder heb ik ook nog Nagelolie en Voetcrème (de beste ooit!) in mijn badkamerkastje staan.

 

In mijn make-uptasje.

Ik hou van lippenstift en make-up, maar wil er natuurlijk uit blijven zien. Dikke lagen Concealer en nepwimpers en opgevulde wenkbrauwen; voor mij is dat een onnatuurlijk idee van het gezicht. Make-up moet daarbij niet verhullen hoe je er zelf uitziet. Make-up moet je levendig maken, zodat je een frisse en gezonde uitstraling hebt. Een mooie lippenstift, mooi aangezette ogen of een frisse teint is voldoende. Ik gebruik de Handcrème van Dr. Hauschka minstens tien keer per dag. In elke tas en in de deur van mijn auto zit een Handcrème, pure selfcare! Ik geef de crème ook vaak cadeau en dat wordt altijd met veel plezier in ontvangst genomen.

 

Oppepper voor 's middags.

Thee en gezonde tussendoortjes zoals gedroogde vruchten, bessen, dadels en een paar amandelen en walnoten. Goede eiwitten.

 

Avondroutine.

's Avonds heb ik in de badkamer bijna dezelfde selfcare-routine als 's morgens. Ik lees echt heel veel, 's morgens en 's avonds. En het laatste ritueel voordat het licht uitgaat: Handcrème. Elke nacht.

 

Shop the Story

Dr. Hauschka Reinigingscrème, stimulerende gezichtsreiniging voor elk huidbeeld Reinigingscrème 50 ml
verfijnt, vitaliseert en reinigt diep
Dr. Hauschka Handcrème - trekt snel in. Handcrème 50 ml
hydraterende verzorging, trekt snel in
Dr. Hauschka Gezichtslotion, activerend, versterkend gezichtswater Gezichtslotion 100 ml
versterkt, hydrateert en vitaliseert je huid
Dr. Hauschka Lichaamspoeder: luchtig zijdepoeder Lichaamspoeder 50 g
luxe verzorging voor het hele lichaam
Dr. Hauschka Nagelolie: versterkende, beschermende nagelolie die de nagels en huid verzorgt Nagelolie 18 ml
versterkt en verzorgt je nagels en nagelriemen
Dr. Hauschka Voetcrème voor zeer droge voeten: 100% natuurlijke cosmetica Voetcrème 75 ml
activeert en verfrist de voeten intensief