Care for what you love

Voor een verzorgend effect dat goed is voor jou en de natuur.

Tijd, aandacht, bewuste aanrakingen en waardering voor hoe goed de natuur voor ons kan zijn. Deze benadering komt niet alleen terug in de behandelingen van de schoonheidsspecialisten van Dr. Hauschka, Het geldt ook voor wat in de clean-beauty-cosmeticaproducten van Dr. Hauschka zit en zo op onze huid komt. En wat juist niet.

Onze huid is een gevoelig orgaan dat in het ritme van de natuur verschillende behoeften kan hebben. Balans is belangrijk voor de huid. De samenstelling van onze cosmetica helpt verschillende huidbeelden in balans te blijven of te komen. Wij gaan voor de kracht van de natuur, van top tot teen: In onze verzorgingsproducten zit de rijke diversiteit aan natuurlijke bestanddele. Dat is clean beauty voor ons: pure kracht uit de natuur. Voor een verzorging die niets te wensen overlaat.

Huidverzorging is aanraking. Een intiem moment, tijd voor jezelf. Tijd die vrij moet zijn van zorgen. Een moment van genieten. Daarom zetten wij ons in voor clean beauty: bij de verzorgingsproducten van Dr. Hauschka hebben we vanaf het begin gebruik gemaakt van natuurlijke bestanddelen. Dus geen microplastics, minerale oliën, siliconen en andere synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Microplastics en vloeibare kunststof zitten in veel zonbeschermingsproducten maar ook in tandpasta. Het probleem: microplastics zijn niet biologisch afbreekbaar. Ze zijn bovendien vaak zo klein dat ze niet uit het afvoerwater kunnen worden gefilterd. Hierdoor komen ze uiteindelijk in de natuur en daarmee in de voedselketen terecht. Bovendien is aangetoond dat microplastics in het lichaam achterblijven. Daarom vertrouwen we liever op clean-beauty-alternatieven uit de natuur: voor de producten van Dr. Hauschka gebruiken we alleen natuurlijke, waterneutrale of biologisch afbreekbare bestanddelen, zoals witte klei in de tandpasta en was, oliën, aarde en mineralen in onze make-up.

 

Zachte huid, zijdezacht haar? Vele verzorgingsproducten gebruiken siliconen om je een glad en verzorgd gevoel te geven. Het probleem: Siliconen missen verzorgende eigenschappen. Ze maken de huid- en haarstructuur glad door het oppervlak op te vullen. Siliconenresten blijven achter en maken de huid en het haar zwaarder. Clean beauty laat huid en haar ademen. Voor een verzorgingsritueel zetten we in op de verzorgende kracht van pure, natuurlijke en heilzame stoffen in planten.

Bij clean beauty worden bestanddelen uit de natuur gebruikt in plaats van minerale oliën. Bepaalde koolwaterstoffen in minerale oliën, zoals MOAH (mineral oil aromatic hydrocarbons), zijn mogelijk kankerverwekkend. Minerale oliën zorgen ervoor dat producten houdbaar en betaalbaar zijn. Je vindt deze oliën veelal in bodyolie, babyverzorging en vaseline. Of in huidreinigingsproducten in de vorm van tensiden die uit minerale olie zijn gewonnen. Maar het kan ook anders. Zo maken we in de Dr. Hauschka producten gebruik van suikertensiden.

Dat is wat je van ons mag verwachten: pure, gecertificeerde en natuurzuivere verzorgingsproducten, makkelijk biologisch afbreekbaar en waterneutraal. Oftewel: clean beauty die niets te wensen overlaat. Uit de natuur, zonder compromissen. Care for what you love.

Shop the Story

Dr. Hauschka Shampoo Shampoo 150 ml
verzorgend voor elk haartype
Douchecreme van Dr. Hauschka beschermt tegen uitdroging Douchecrème 150 ml
milde, verzorgende douchecrème met citroen & lemongrass
Dr. Hauschka Rozencrème: rijke rozencrème voor de droge, gevoelige en rode gezichtshuid Rozencrème 30 ml
rijke, verzorgende dagcrème
vloeibare dagcrème voor de huid met roodheid - Dr. Hauschka Kalmerende Vloeibare Dagcrème Kalmerende Vloeibare Dagcrème 50 ml
versterkt de gevoelige huid die snel rood wordt – samenstelling met roos